Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

KMETIJSTVO vrtnarstvo

Gojenje čilijev
Priročnik za ljubiteljsko gojenje čilijev

Jason Nickels

Maj 2015

Založnik o knjigi

V knjigi boste našli vse, kar mora vedeti ljubiteljski gojitelj čilijev, ne glede na to, ali že imate kakšne izkušnje z vrtnarjenjem ali ne. Z njeno pomočjo boste v pridelovanju plodov kar se da uživali in se hkrati izognili morebitnim napakam, pa če boste imeli samo eno rastlino na okenski polici ali pa se boste odločili za celo zbirko v rastlinjaku.
Edinstvena privlačnost čilijev k vrtnarjenju vabi celo tiste njihove oboževalce, ki jih pridelovanje rastlin sicer nikoli ni zanimalo. Posaditi si jih želijo, bodisi zato da bi si zagotovili sestavine za kuharske in gurmanske užitke ali zgolj zato da bi prilivali gorivo na ogenj njihove naraščajoče zasvojenosti s temi barvitimi plodovi.

Avtor se ponaša z bogatimi izkušnjami tako na področju ljubiteljske kot poklicne pridelave čilijev. Z nasveti je pomagal na stotine začetnikom in izkušenim gojiteljem. Knjiga vam bo odgovorila na naslednja vprašanja:
Kje in kdaj gojiti čilije?
Kako izbrati primerno sorto in posejati semena?
Kako skrbeti za sadike in večje rastline?
Kako preprečiti bolezni in pregnati škodljivce?


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 278642944
Avtor: Jason Nickels
Cobiss naslov: Gojenje čilijev : priročnik za ljubiteljsko gojenje čilijev / Jason Nickels ; [prevod Nikolaj Pečenko]
Postavitev: KMETIJSTVO vrtnarstvo
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : eBesede, 2015
Fizični: 105 str. : ilustr. ; 24 cm