Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Gnezdo

Cynthia D'Aprix Sweeney

Januar 2018

Založnik o knjigi

Vsaka družina ima svoje težave. Plumbova po svoji spektakularni disfunkcionalnosti izstopa celo med tistimi z najhujšimi. Leta razplamtevajoče napetosti dosežejo kritično točko na neobičajno hladno popoldne v New Yorku, ko se Melody, Beatrice in Jack Plumb zberejo, da bi se soočili s karizmatičnim in lahkomiselnim starejšim bratom Leom, ki so ga pravkar izpustili s klinike za zdravljenje odvisnosti. Leo je nekaj mesecev prej pijan sedel za volan, njegova potnica pa je bila devetnajstletna natakarica. Nesreča, ki je sledila, je ogrozila skupni družinski sklad, Gnezdo, ki bi ga morali dobiti v nekaj mesecih. Sklad, s katerim je hotel oče svojim otrokom priskrbeti samo skromen dodatek v srednjih letih, je na trgu delnic dosegel takšno vrednost, da so Plumbovi računali, kako bodo z dobljenim denarjem rešili vrsto težav, ki so si jih nakopali.
Prvenec Cynthie D’Aprix Sweeney, zgodba o težavnih, toda močnih vezeh, ki nas povezujejo s tistimi, ki jih imamo radi, govori o moči družine, mogočih prijateljstvih in o tem, kako smo odvisni drug od drugega in kako lahko drug drugega razočaramo.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 292844800
Avtor: Cynthia D'Aprix Sweeney
Cobiss naslov: Gnezdo / Cynthia D'Aprix Sweeney ; [prevedla Minka Ožek]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Tržič : Učila International, 2017 (natisnjeno v EU)
Fizični: 342 str. ; 20 cm