Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza

Geneza

Bernard Beckett

Založnik o knjigi

Geneza je zapis pet ur trajajočega sprejemnega izpita na elitno Akademijo, v katerem Anaksimander in njeni izpraševalci izmenjujejo poglede na preteklost enaindvajsetega stoletja, na odgovornost posameznika in njegovo mesto v družbi, na vprašanje, kaj je zavest in kaj naredi človeka človeškega.

Nekoč v prihodnosti, ko so kuge in vojne enaindvajsetega stoletja temeljito pometle s človeštvom, je milijonar Platon na območju Nove Zelandije ustanovil Republiko, izolirano skupnost, v kateri so bili ljudje varni, a tudi odrezani od zunanjega sveta. Z uvedbo delitve ljudi v štiri razrede, s striktnimi varnostnimi ukrepi in skrbnim nadzorom nad informacijami je Platonu uspelo oblikovati novo družbo umetno srečnih ljudi.

Čeprav ne svobodni, so prebivalci Platonove Republike sprejeli novo ureditev iz strahu pred nevarnostmi sveta, ki je ostal zunaj. Vse dokler se med njimi ni pojavil Adam Forde, ki je prekršil pravila in na otok pripeljal mlado brodolomko ter tako sprožil verigo dogodkov, ki so pripeljali do velike vojne, po kateri ni bilo nič več, kot je bilo. Še dlje v prihodnosti spremljamo mlado Anaksimander, ki si je za predmet svojega študija izbrala nenavadno življenje Adama Forda.

.

.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 250558976
Avtor: Bernard Beckett
Cobiss naslov: Geneza / Bernard Beckett ; [prevedla Irena Duša]
Postavitev: KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza
Jezik: slovenski
Leto: 2010
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2010 (Ljubljana : Korotan)
Fizični: 156 str. ; 21 cm