Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST eseji

Evolucija za rejce ljubiteljev malih živali

Branko Gradišnik

Maj 2017

Založnik o knjigi

Knjiga za ljubitelje živali, ki temelji na domislici, a jo hkrati tudi presega. Žanrsko raznovrstna besedila so razvrščena namreč glede na položaj nastopajoče vrste na »drevesu življenja«, od virusov v uvodnih Navodilih za uporabo človeka pa do Krpanove kobile v skoraj sklepnem Tinpanu.
V globinah pod površjem domislice se v epifaničnih pobliskih kaže evolucija avtorja in njegovega pisanja od umetnega k življenjskemu, od izmišljanja k izpovedovanju, od pozerstva v prostodušnost. (Besedila so namreč nastajala in se spreminjala skozi 4 desetletja!) Pot v
avtentično je napeta pustolovščina, saj v življenju in pri pisanju nenehno prihaja do mutacij, ki so nujni pogoj vsake evolucije.
O njih nam današnji Gradišnik pripoveduje s humornim in/ali sočutnim uvidom, ki dela knjigo enkratno in neponovljivo natanko do mere, do kakršne je enkratno in neponovljivo vsako življenje.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 289372160
Avtor: Branko Gradišnik
Cobiss naslov: Evolucija za rejce ljubiteljev malih živali / Branko Gradišnik
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST eseji
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Cankarjeva založba, 2017 ([Nova Gorica] : Grafika Soča)
Fizični: 486 str. : ilustr. ; 21 cm