Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

DRUGI JEZIKI esperanto

Esperanto
intenzivni 30-urni tečaj jezika esperanto

Simona Klemenčič

Julij 2015

Založnik o knjigi

Esperanto je planski jezik, ki je bil sestavljen z namenom, da bi bil kar najbolj logičen in zato tudi lahko naučljiv. Njegovo besedje je sestavljeno iz nam znanih evropskih jezikov, za znanje slovnice pa se je potrebno naučiti le šestnajst pravil.
Učbenik esperanta je namenjen učencem in dijakom, ki se poglabljajo v lingvistično logiko. Nastajal je ob trideseturnem tečaju, kasneje lektoratu jezika esperanto na Filozofski fakulteti v Ljubljani med letoma 2006 in 2013. Priemeren je tudi za samostojno učenje. Poznavanje planskih jezikov izostri občutek za logiko v jeziku in je zato v veliko pomoč pri reševanju nalog iz lingvistične logike.

Učbenik je zastavljen intenzivno, nove besede in snov se uvajajo skozi učno enoto. Na koncu vsake enote in na koncu knjige je seznam besed. Težišče tečaja je na poznavanju in razumevanju osnovnih pravil esperantske slovnice ter na razumevanju sestave in funkcije esperanta kot primera planskega jezika. Če je to potrebno, je ponujenih več različic prevoda v slovenščino.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 278566656
Avtor: Simona Klemenčič
Cobiss naslov: Esperanto : intenzivni 30-urni tečaj jezika esperanto / Simona Klemenčič ; [ilustracije Urša Rahne]
Postavitev: DRUGI JEZIKI esperanto
Jezik: slovenski, esperanto
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Zveza za tehnično kulturo Slovenije : Založba ZRC, 2015 ([Nova Gorica] : Grafika Soča)
Fizični: 239 str. : ilustr. ; 28 cm