Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Eskimo Limon 9

Sarah Diehl

April 2014

Založnik o knjigi

Mlada družina Allon se iz Izraela preseli na nemško podeželje, ko moški del družine, Chen, dobi službo v Nemčiji. Enajstletni Eran gre tako v novo šolo, mlada žena Ziggy pa je večino časa sama, zaradi česar se kmalu spoprijatelji  z upokojenim sosedom Kofflom. Medtem ko se Eran vedno bolj usešno vklaplja v novo okolje, doživlja prve navale pubertete in posledično s prijatelji počne klasične najstniške neumnosti, Chen utrjuje svojo novo pozicijo na delovnem mestu, Ziggy pa z vsakim novim dnem, preživetim v diaspori, ugotavlja, da je čas, da si prizna resnico, da ni ne zadovoljna, ne srečna, ne izpopolnjena.

Roman je sodobna pripoved o kulturnem šoku, prilagajanju na nove razmere, odraščanju, spremembah, identiteti, avtorica pa uspe organsko preplesti osebno zgodbo mlade družine Allon z vprašanji, ki se neizbežno dotikajo judovstva. Posebnost romana je tudi humor, s katerim avtorica umetelno ostruži robove smrtno resnih tem.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 272567552
Avtor: Sarah Diehl
Cobiss naslov: Eskimo Limon 9 / Sarah Diehl ; [prevedla Tamara Bosnič]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Dob : Miš, 2014
Fizični: 284 str. ; 24 cm