Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Erotične zgodbe pandžabskih vdov

Balli Kaur Jaswal

Marec 2018

Založnik o knjigi

Niki, hčerka indijskih priseljencev, želi živeti neodvisno, moderno življenje, ki pa njenim staršem in tudi sestri povzroča kar nekaj sivih las.
Zaradi očetove smrti družina zaide v rahle finančne težave, Niki pa še pred tem sprejme vodenje tečaja ‘ustvarjalnega pisanja’v sikhovskem lokalnem združenju, v srcu londonske tesno povezane pandžabske skupnosti.
Tečajnice, zelo tradicionalne sikhovske vdove, pričakujejo učenje angleščine, ne pa učenje pisanja kratkih zgodb. Ko ena od njih po naključju najde knjigo z erotično vsebino in delček nje deli z drugimi, Niki spozna, da se pod njihovimi belimi okrasnimi šali skriva pravo bogastvo dolgo zatrtih fantazij in spominov.
V želji, da bi te preproste ženske osvobodila vseh spon, jih uči, kako izraziti neizpovedane zgodbe in kako izraziti ustvarjalnost na najbolj nepričakovan in vznemirljiv način.
Tečajnic je vedno več, nad njimi pa ves čas visi strah pred Brati, samooklicano ‘moralno policijo’ pandžabske skupnosti. Če ti izvedo za škandalozne zgodbe, ki tlijo pod površjem v tisti navidezno močno tradicionalni in povezani skupnosti …


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 293464064
Avtor: Balli Kaur Jaswal
Cobiss naslov: Erotične zgodbe pandžabskih vdov / Balli Kaur Jaswal ; [prevedla Mateja Malnar Štembal]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2018
Založništvo: Tržič : Učila International, 2018 (natisnjeno v EU)
Fizični: 355 str. ; 20 cm