Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza

Erebos

Ursula Poznanski

April 2013

Založnik o knjigi

Nick dobi v roke briljantno, a hkrati pogubno računalniško igrico z naslovom Erebos. Igra igralca v trenutku zasvoji in sčasoma od njega zahteva, da mora v zameno za igranje opraviti določene naloge v resničnem svetu. Te postajajo vse bolj in bolj zastrašujoče. Nick postane tako obseden z igro, da se ne zmeni več za opozorila prijateljev in povsem izgubi občutek za to, kaj je prav in kaj narobe. Osredotočen je le na en cilj – postati član Notranjega kroga v Erebosu. Toda nekaj je virtualni svet, resničnost pa povsem nekaj drugega. Kako daleč je Nick pripravljen iti, da uresniči svoj cilj? In kaj Erebos v resnici sploh hoče?

Roman je leta 2011 na frankfurtskem knjižnem sejmu prejel prestižno literarno nagrado Deutsche Jugendliteraturpreis, ki jo podeljuje mladinska žirija za najboljši mladinski roman. Doslej je bilo prodanih že več kot 120 000 izvodov knjige, ki bo izšla kar v 24 jezikih. Prav tako so bile že odkupljene filmske in gledališke pravice.

 

 

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 265392896
Avtor: Ursula Poznanski
Cobiss naslov: Erebos
Postavitev: KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza
Jezik: slovenski
Leto: 2013
Založništvo: Tržič : Učila International, 2013 (natisnjeno v EU)
Fizični: 415 str. ; 20 cm