Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

FILM slovenski filmi

Ena žlahtna štorija

Ajda Janovsky

Februar 2016

Založnik o knjigi

Vse o zakulisju najbolj priljubljene slovenske TV-serije.

Ste vedeli, da Zala (Ajda Smrekar) včasih, utrujena od napornih urnikov snemanj, ki jih mora usklajevati z delom v gledališču, med snemalnimi premori za nekaj minut zaspi? Da si Smiljan (Matjaž Javšnik) in Anica (Vesna Pernarčič) zapomnita besedilo v le 10 minutah? Da je priljubljeni Gušto (Primož Forte) bolj jutranji kot večerni tip človeka? Vse to in še veliko drugega boste o nadaljevanki, ki podira rekorde gledanosti ter ima celo svojo turistično pot in svoja vina, izvedeli v pričujoči knjižici.

Ena žlahtna štorija je prva slovenska igrana dnevna nadaljevanka, ki ji je uspelo zares osvojiti domače gledalce. Za svojo so jo vzeli tako mladi kot tudi nekoliko starejši, moški in ženske, Štajerci, Dolenjci, Gorenjci in Prekmurci, prebivalci mest in tisti s podeželja. V zgodbi o boju za dediščino, predvsem pa v zabavnih, duhovitih, hkrati pa še kako realističnih likih je marsikdo prepoznal odseve resničnih življenjskih usod ljudi iz mesa in krvi, ki živijo na naših tleh.

S svojo priljubljenostjo je, so prepričani v Produkcijski hiši Mangart, ki ustvarja televizijsko uspešnico, opozorila na to, da si Slovenke in Slovenci v obstoječem, s tujimi licenčnimi šovi prenasičenem medijskemu prostoru, pravzaprav najbolj želimo čisto navadne, osvežujoče preproste pristne domače štorije.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 282035712
Avtor: Ajda Janovsky
Cobiss naslov: Ena žlahtna štorija : vse o zakulisju najbolj priljubljene slovenske TV-serije / [avtorica Ajda Janovsky ; fotografije Matej Leskovšek ... et al.]
Postavitev: FILM slovenski filmi
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Radovljica : Didakta, 2015 (natisnjeno v Sloveniji)
Fizični: 272 str. : ilustr. ; 22 cm