Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza

En in edini Ivan

Katherine Applegate

Založnik o knjigi

Ivan je umirjena gorila. Ker živi v Véliki areni, nakupovalno-zabaviščnem središču, se je navadil, da ga ljudje opazujejo skozi steklene stene njegovega domovanja. Redko pogreša džunglo, v kateri je odraščal. Pravzaprav se nanjo komaj kdaj spomni.

Namesto tega razmišlja o televizijskih oddajah, ki si jih je ogledal s svojima prijateljema: Stello, modro staro slonico, in Bobom, potepuškim psičkom. Še raje pa razmišlja o umetnosti, o tem, kako z barvo in dobro zamišljenim potegom čopiča upodobiti okus manga in šelestenje listja.

A potem sreča Ruby, slonjo mladičko, ki so ji vzeli družino. Ob njej Ivan vidi svoj dom in svojo ustvarjalnost z drugačnimi očmi. Z Rubyjinim prihodom se njegovo življenje začne spreminjati in sam mora poskrbeti, da se bo spremenilo na bolje.

Katherine Applegate nam Ivanovo prvoosebno pripoved o prijateljstvu, umetnosti in upanju naslika z nepozabno mešanico humorja in bridkosti.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 289417216
Avtor: Katherine Applegate
Cobiss naslov: En in edini Ivan / Katherine Applegate ; ilustrirala Patricia Castelao ; prevedel Jakob J. Kenda
Postavitev: KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Kranj : Narava, 2017 (natisnjeno v Sloveniji)
Fizični: 305 str. : ilustr. ; 20 cm