Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST kratke pripovedi

Dvojna napaka
Poustvarjene zgodbe

Andrej Hočevar

Januar 2017

Založnik o knjigi

Četudi so mogoče videti resnične, to niso zgodbe, kot jih piše življenje. V njihovem središču je avtorju sumljivo podobni pripovedovalec, ki z nevsiljivim občutkom za jezik, panoramskim pogledom in smislom za (samo)ironijo sodeluje pri vznemirljivih vsakdanjostih, kot so ponavljajoči se prepiri med moškim in žensko, partija namiznega tenisa ali vprašanje najboljšega bureka oz. seksa. Pri tem obdela časovni razpon od otroštva, kjer vidi fantka, kako kuka skozi luknje v slačilnicah na bazenu, do približno predvčerajšnjim, ko si ob požirku piva odpočije od družine, ne vedoč, da ga bo že naslednji posrkal v resno debato o najboljšem poletju. Hočevarjeva sproščena proza se občasno sicer spogleduje z esejem, vendar jo še bolj zaznamuje veselje nad fabuliranjem, ki iz posameznih pripetljajev spleta duhovite zgodbe.

Andrej Hočevar (1980) je pesnik, kritik, esejist in urednik. Je avtor petih pesniških zbirk. Raziskoval je povezave med poezijo in glasbo, v glavnem improvizirano. Nekaj časa je bil dejaven tudi kot glasbeni kritik za tisk, radio in splet.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 286632960
Avtor: Andrej Hočevar
Cobiss naslov: Dvojna napaka : poustvarjene zgodbe / Andrej Hočevar
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST kratke pripovedi
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Cankarjeva založba, 2016 ([Nova Gorica] : Grafika Soča)
Fizični: 188 str. ; 21 cm