Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki

Dve mladosti, ena ljubezen

Alojz Rebula in Zora Tavčar

December 2015

Založnik o knjigi

Rebulovim spominom iz otroštva, ko je kot pastir na kraških gmajnah srkal učenost, je njegova soproga Zora Tavčar dodala svoje mladostne spomine iz štajerskega Zasavja. Dve povesti v eni knjigi pričata tudi o nekem lepem, krščanskem zakonu.

Pripoved o doraščanju neke generacije bo ogrela srca številnih bralcev. Knjigo odlikujejo širina razgledov, globok etični čut in razgiban slog, jezikovno svež in poetičen.

O avtorjih

Pisateljica Zora Tavčar se je rodila 2. oktobra leta 1928 v Loki pri Zidanem Mostu. Po svojem literarnem in kulturnem delovanju je dobro poznana tako v zamejskih krogih kot v Sloveniji, saj je njena življenjska pot razpeta med rodno Loko pri Zidanem mostu in Trstom ali bolje Opčinami, kjer si je z možem Alojzom Rebulo ustvarila družino.

Pisatelj Alojz Rebula se je rodil 21. julija 1924 v Šempolaju nad Trstom. Klasično filologijo je dokončal na ljubljanski univerzi. Predaval je latinščino in grščino na srednjih šolah v Trstu. Poročen je s pisateljico Zoro Tavčar in ima tri hčere, ki se, vsaka po svoje, tudi uveljavljajo v slovenskem kulturnem prostoru. Njegov literarni opus obsega mnoge povesti, novele, črtice, drame, eseje, komentarje in romane.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 281162496
Avtor: Alojz Rebula in Zora Tavčar
Cobiss naslov: Dve mladosti, ena ljubezen / Alojz Rebula in Zora Tavčar
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST spomini dnevniki
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Celje ; Ljubljana : Celjska Mohorjeva družba : Društvo Mohorjeva družba, 2015 (Maribor : Dravski tisk)
Fizični: 247 str. ; 22 cm