Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

PREHRANA priprava hrane

Dunajska kuhinja

Susanne Zimmel

Marec 2017

Založnik o knjigi

Dunaj, mesto nasprotij, urejeno in divje, urbano in lagodno, klasično in polno novih idej. Takšni so tudi recepti nagrajene blogerke Susanne Zimmel ali »Frau Ziii«, ki so, objavljeni v knjigi, v sosednji Avstriji nemudoma postali uspešnica.

Avtorico je dunajska kulinarika prevzela, ker je tako zelo posebna. V njenem loncu so se stalili vplivi vseh dežel nekdanje velike monarhije. Veliko revnejša bi bila brez čeških in madžarskih jedi, nezgrešljive pa so tudi sledi južnoslovanskih dežel, od Slovenije pa vse do Turčije.

Frau Ziii je s tradicionalnimi dobrotami navdušila njena babica, ki je pripravljala enake jedi kot naše stare mame: umešana jajčka, govejo juho z domačimi rezanci, cvrtje, palačinke s skuto, marmorni kolač …, le da Susanne vse te poslastice predstavlja z gastronomsko popolnostjo, izjemnim občutkom za dobro, nekaterim jedem pa daje sodoben, sredozemski ali azijski pridih.

Odkrijte na novo dobrote iz otroštva ter popotujte po skritih kotičkih Dunaja in njegove
prelepe okolice.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 288282624
Avtor: Susanne Zimmel
Cobiss naslov: Dunajska kuhinja : krepka goveja juha z rezanci, posvojene sarme in cesarski praženec : klasika in sodobni recepti / besedilo in fotografije Susanne Zimmel ; [prevedel Valter Samide]
Postavitev: PREHRANA priprava hrane
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2017 (natisnjeno na Slovaškem)
Fizični: 235 str. : ilustr. ; 26 cm