Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

PSIHOLOGIJA poljudna psihologija

Druga stran stresa

Kelly McGonigal

Marec 2017

Založnik o knjigi

Ves čas poslušamo in beremo, da stres škoduje zdravju, povzroča nespečnost ter vpliva na nastanek bolezni srca. Kaj pa, če bi vam nekdo povedal, da to drži tudi zato, ker temu brezpogojno verjamete? Kaj če bi vam nekdo tudi znanstveno utemeljil, da bi lahko že sprememba vašega prepričanja o učinkih stresa močno vplivala tudi na vaše zdravje, srečo in osebno uspešnost?

Priznana ameriška psihologinja dr. Kelly McGonigal je svojo pozornost namenila raziskovanju drugačne perspektive stresa, svoje izsledke pa predstavlja v tej knjigi. Vsakodnevnemu stresu seveda ne moremo ubežati ali ga kar tako izničiti, vendar pa avtorica trdi, da ga lahko preobrazimo na načine, ki nam bodo celo koristili. V knjigi nam naniza najnovejša znanstvena dognanja o stresu in njegovem dometu ter s pomočjo številnih primerov iz resničnega življenja pojasni njegovo večplastnost. Stres po njenem lahko jemljemo tudi kot priložnost za osebnostno rast in razvoj.

Druga stran stresa ni knjiga o tem, kako se stresa v življenju znebiti, temveč o tem, kako se izogniti temu, da bi se zaradi stresa še dodatno obremenjevali.

S to knjigo boste spoznali, kako občutke tesnobe in strahu v stresnih situacijah pretvoriti v pogum, odmaknjenost v odnosih pa spremeniti v sočutno povezanost in kako tudi v manj prijetnih situacijah ohranjati osredotočenost, mirnost in pozitivno naravnanost.

V uspešnici Druga stran stresa avtorica na duhovit in izviren način ponudi strokovno podkovane praktične odgovore tudi na naslednja vprašanja:
– kako prepoznati in kako sprejeti stres na bolj pozitiven način;
– kako stres obrniti sebi v prid;
– kako lahko stres konstruktivno vpliva na kakovost medosebnih odnosov;
– na kakšne načine se človekovi možgani prilagodijo in učijo, kadar so izpostavljeni stresu.

Dr. KELLY McGONIGAL je psihologinja in predavateljica na univerzi Stanford. Kot svetovalka in učiteljica za preventivo in ohranjanje zdravja sodeluje s Centrom za raziskovanje in izobraževanje o sočutju in altruizmu iz Stanforda. Pri svojem delu se osredotoča na raziskovanje povezanosti človeškega telesa z njegovim umom. Najnovejša znanstvena odkritja na področjih nevrologije, medicine in sodobne psihologije pretvarja v razumljive in praktične strategije, s katerimi je mogoče dvigniti kakovost človekovega zadovoljstva v življenju. Je avtorica mednarodne knjižne uspešnice The Willpower Instinct: How Self-Control Works (2011), piše pa tudi za časopise The New York Times, The Washington Post, idr. Aktivno se ukvarja tudi z izvajanjem in vodenjem tečajev joge in meditacij.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 288315136
Avtor: Kelly McGonigal
Cobiss naslov: Druga stran stresa : zakaj je stres dober za nas in kako ga izkoristiti sebi v prid / Kelly McGonigal ; prevedla Helena Marko
Postavitev: PSIHOLOGIJA poljudna psihologija
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : UMco, 2017 ([Ljubljana] : Primitus)
Fizični: 356 str. ; 21 cm