Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

POLITIKA IN VOJNE VEDE vojne veščine

Dosje Snowden

Luke Harding

April 2014

Založnik o knjigi

Začelo se je z nepodpisanim elektronskim sporočilom:
»Sem višji uslužbenec obveščevalne službe.«

Sledilo je najbolj spektakularno razkritje obveščevalnih podatkov, ki ga je sprožil en izjemen mož. Posledice so pretresle voditelje držav po vsem svetu, od Obame do Camerona, predsednike Brazilije, Francije in Indonezije do nemške kanclerke. Edward Snowden, mladi računalniški genij zaposlen v Agenciji za nacionalno varnost (NSA), je zažvižgal in pokazal, kako ta močna organizacija s pomočjo sodobne tehnologije vohuni za vsem svetom. Vohuni temu pravijo ‘obvladovanje spleta’, drugi pa smrt zasebnosti.

Snowdnova zgodba se bere kot prava politična srhljivka, od dneva, ko je zapustil svoje dekle in s Havajev odšel s trdim diskom, polnim tajnih podatkov, do tednov skrivanja v Hongkongu in njegove bitke za azil.

Kaj je vodilo Snowdna, da se je kljub zavedanju posledic odločil, da javnost seznanil s početjem obveščevalnih služb? Guardianov novinar Luke Harding se loteva vprašanja, ki bi si ga moral zastaviti vsak prebivalec internetne dobe.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 273150720
Avtor: Luke Harding
Cobiss naslov: Dosje Snowden / Luke Harding ; [prevedla Kaja Božič in Matej Frece]
Postavitev: POLITIKA IN VOJNE VEDE vojne veščine
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Tržič : Učila International, 2014
Fizični: 301 str., [8] str. pril. : ilustr. ; 20 cm