Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

DOM IN PROSTI ČAS gospodinjstvo

Dom brez odpadkov

Bea Johnson

September 2016

Založnik o knjigi

Globalno gibanje Zero Waste (brez odpadkov) je nastalo iz ideje, da bi pri ravnanju z viri morali posnemati naravo, kjer vsi odpadni materiali postanejo surovina za nekaj ali nekoga drugega. V Evropi to gibanje predstavlja glas skoraj sedmih milijonov njenih prebivalcev.
Okoljski problemi so v veliki meri nastali kot seštevek majhnih vsakdanjih odločitev. In prav tu se skriva tudi rešitev. Družbenih problemov namesto nas ne more rešiti tehnologija, za rešitev je potrebna sprememba na družbeni ravni. Sprememba od spodaj navzgor, sprememba naših drobnih vsakdanjih odločitev. Ko nas bo vedno več razmišljalo in živelo drugače, se bo moral spremeniti tudi odnos podjetij in politike.
Začnemo lahko doma – s preprostimi razmisleki o tem, kaj potrebujemo, kako to kupimo, popravimo ali si izmenjamo ter kako zagotoviti, da bodo odpadni materiali koristno porabljeni.
Odgovore na podobna vprašanja ponuja ta knjiga, za katero upamo, da bo navdih vsem, ki verjamete v svet brez odpadkov.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 285144320
Avtor: Bea Johnson
Cobiss naslov: Dom brez odpadkov : poenostavimo si življenje : temeljni napotki za preprostejše gospodinjstvo - in lepšo prihodnost / Bea Johnson ; [prevod Jana Lavtižar]
Postavitev: DOM IN PROSTI ČAS gospodinjstvo
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Tehniška založba Slovenije, 2016 ([Ljubljana] : Schwarz Print)
Fizični: 327 str. : ilustr. ; 23 cm