Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

eKnjižnica Biblos

Dnevnik srbske gospodinje

Mirjana Bobić Mojsilović

Junij 2014

Založnik o knjigi

Dnevnik srbske gospodinje je pomemben kamenček v mozaiku literature, ki poskuša ubesediti stisko in tragično usodo malih ljudi ob razpadu nekdanje Jugoslavije. Poleg osebne izpovedi nam natančno izriše sociološko podobo srbske družbe ob prelomnih dogodkih s konca dvajsetega stoletja. Slovenskim bralcem, ki so odraščali v Titovi Jugoslaviji, razkriva paleto že skoraj pozabljenih podob, zvokov, vonjev in okusov. Ob podoživljanju smešnih, veselih, žalostnih in pogosto tudi travmatičnih prizorov tistega časa spoznavamo, da smo odraščali ob enakih ritualih in da imamo z nekdanjim »bratskim narodom« več skupnega, kot bi si hoteli priznati.

Roman je kljub navidezno preprosti zgradbi in neizbrušenemu, skoraj pouličnemu jeziku moč brati večplastno. Kljub poudarjenemu političnemu in sociološkemu kontekstu, je Dnevnik srbske gospodinje predvsem zgodba o odraščanju, iskanju identitete in z njo povezanih vrednot.

Roman je kmalu po izidu postal velika prodajna uspešnica, ki je v Srbiji doživela osupljivih 53 ponatisov in je bila doslej prevedena v francoščino in italijanščino.

e-knjiga


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 273048064
Avtor: Mirjana Bobić Mojsilović
Cobiss naslov: Dnevnik srbske gospodinje [Elektronski vir] / Mirjana Bobić Mojsilović ; iz srbščine prevedel Slavko Barič
Postavitev: eKnjižnica Biblos
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : Sanje, 2014
Fizični: XVIII, 438 str. : ilustr. ; 24 cm