Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version

Postavitev:

eKnjižnica Biblos

Divja

Cheryl Strayed

Januar 2014

Izgubljena in najdena na pešpoti življenja

Založnik o knjigi

“Ženska s praznino v srcu. To sem bila.”

Tako se opiše 22-letna Cheryl, potem ko je izgubila mamo, družino in sebe. V trenutku brezupa je sklenila, da se bo podala na mogočno Pacifiško gorsko pešpot, ki vodi skozi puščave, po zasneženih vrhovih in nedotaknjenih gozdovih zahodnega roba ZDA. Šla je sama, brez pohodniških izkušenj. Na izjemni turi, ki ji včasih niso bili kos niti veliko trdnejši pohodniki, so jo skušale pasti žive in nežive narave, neizprosne vremenske razmere in Pošast, gromozanski nahrbtnik, ki ga je komajda zmogla dvigniti s tal. Spoznavala je redke pustolovce, gluho samoto, bajno lepoto narave ter na koncu vendarle spoznala in našla tudi sebe.

Pot do védenja, da zna, da zmore in da se splača živeti, je prelila v doživeto in duhovito pripoved, ki jemlje dih, navdaja s spoštovanjem in kar kliče k temu, da bi podobno pustolovščino doživeli tudi sami.

Knjiga je prava svetovna uspešnica – med drugim odločno zaseda prvo mesto celo priznane lestvice New York Timesa. Njena zgodba je navdušila tudi Hollywood – kmalu lahko pričakujemo istoimenski film z Reese Witherspoon v glavni vlogi.

e-knjiga

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 271048448
Avtor: Cheryl Strayed
Cobiss naslov: Divja : izgubljena in najdena na pešpoti življenja / Cheryl Strayed ; [prevedla Danica Križman]
Postavitev: eKnjižnica Biblos
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2014 ([Nova Gorica] : Grafika Soča)
Fizični: 450 str. ; 21 cm