Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

TEHNIKA IN PROIZVODNJA fototehnika

Digitalna temnica
Obdelovanje digitalnih fotografij - 1. koraki

Miha Zorec

Založnik o knjigi

Fotografiranje z digitalnim fotoaparatom je čudovit hobi, ki ni treba, da se konča s pritiskom na sprožilnik. Digitalna fotografija namreč ne odpira na široko vrata le fotografiranju, temveč omogoča tudi vstop v svet obdelovanja fotografij.

Korekcija svetlosti in kontrasta, retuširanje, fotomontaža in druge vrste obdelave fotografij so bile v času klasične fotografije izključno domena redkih strokovnjakov, danes – v času digitalne fotografije in računalnikov – pa to lahko počne skoraj vsak.

V knjigi boste najprej na preprost in razumljiv način spoznali glavne dele digitalnih fotoaparatov in njihovo delovanje, nastanek in zgradbo digitalnih fotografij ter osnovne pojme, kot so piksli, ločljivost, barvni prostor …, nato pa ob nazorno razloženih projektih korak za korakom osvojili vse najpomembnejše tehnike obdelave digitalnih fotografij.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 245828096
Avtor: Miha Zorec
Cobiss naslov: Digitalna temnica : obdelovanje digitalnih fotografij - 1. koraki / Miha Zorec ; [fotografije Manca Zorec, Špela Zorec in Miha Zorec]
Postavitev: TEHNIKA IN PROIZVODNJA fototehnika
Jezik: slovenski
Leto: 2009
Založništvo: Grosuplje : Knjigca, 2009 ([Ljubljana] : Majskaj)
Fizični: 191 str. : ilustr. ; 25 cm