Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST zgodovinski in vojni romani

Dežela poslikanih jam

Jean M. Auel

Oktober 2013

Založnik o knjigi

Šesta knjiga iz zbirke Otroci zemlje – razburljivi zaključek zgodbe z začetkov civilizacije, ki že več generacij navdušuje bralce po vsem svetu.

Ajla – izredna in vznemirljiva ženska – ženska, ki lovi, zdravilka, ki prekrši vsa pravila, kar jo privede do novih spoznanj. Pa vseeno hrepeni po tem, da bi jo sprejeli.

Žondalar – moški, brez katerega vsega tega ne bi zmogla.

 

Ajla je izgubila svoje ljudstvo, ko je bila še otrok; v kruti pokrajini ledene dobe, ko človek sam ni mogel preživeti. Vse njeno življenje je bilo zato v znamenju boja za preživetje in iskanja nekoga, komur bi lahko pripadala. Razpeta je med materinstvom in zahtevnim dolgoletnim urjenjem za šamanko, kar razburka tudi njen odnos z Žondalarjem.

Vodi jo silna želja po znanju, spoznavanju sveta in iskanju sebe, ki večkrat pride v navzkriž z željami njenega srca. A to, kar je spoznala, bo za vedno spremenilo njeno življenje in življenje njenega ljudstva.

Pa bo zmogla združiti želje srca in usodo, kateri je zavezana?


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 268855552
Avtor: Jean M. Auel
Cobiss naslov: Dežela poslikanih jam / Jean M. Auel ; [prevedla Urška Willewaldt]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST zgodovinski in vojni romani
Jezik: slovenski
Leto: 2013
Založništvo: Tržič : Učila International, 2013
Fizični: 2 zv. (384; 363 str.) ; 24 cm