Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST biografski romani

Dekle z bonboni

Jasmina Ahmetaj, Marta Gregorčič

November 2013

Založnik o knjigi

Roman sta napisali Jasmina Ahmetaj in Marta Gregorčič, Romkinja in sociologinja. Prva pripoveduje svojo življenjsko zgodbo in govori o svetu, ki ga ne poznamo in ga še nismo doživeli.

Druga zapisuje klice po spremembah, da bi prekinila molk, da bi se končno reavtorizirale izkušnje romske najstnice, ženske, ki so bile desetletja, stoletja zamolčane. Čeprav gre po eni strani za naivno najstniško zgodbo romskega dekleta, zgodbo, ki je prepojena s patetiko, klišeji, klasičnimi najstniškimi preizpraševanji o ljubezni, svobodi in užitkih, pa po drugi strani roman ves čas reže tudi v najbolj zakoreninjene stereotipe in tabuje, diskriminacijo in zatiranje, ki se vrši nad Romkinjo tako na institucionalni kot individualni ravni.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 268461824
Avtor: Jasmina Ahmetaj, Marta Gregorčič
Cobiss naslov: Dekle z bonboni / Jasmina Ahmetaj, Marta Gregorčič ; [spremno besedilo Marta Gregorčič]
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST biografski romani
Jezik: slovenski
Leto: 2013
Založništvo: Maribor : Frekvenca, socialno-kulturno združenje nemirnih in aktivnih ; Ljubljana : Založba /*cf., 2013 ([Maribor] : Darima)
Fizični: 268 str. ; 20 cm