Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST eseji

Debeli zidovi, majhna okna

Carlos Pascual

Januar 2018

Založnik o knjigi

Carlos Pascual piše o Sloveniji tudi takrat, ko potuje po Slovaški. Dežela, s katero Slovenijo velikokrat zamenjajo (in obratno), mu pomaga osredotočati razumevanje Slovenije, v kateri živi že sedem let in v kateri je spoznal, kakor nekje zapiše, da ne bi imel prav nič proti, če bi ga pokopali na Žalah. Svoje izkušnje s Slovenijo in njenimi prebivalci, zlasti pa rebivalkami, dodatno osvetljuje s pomočjo spominov na rodno Mehiko.
Skozi vse besedilo se pretakajo vprašanja identitete, tako nacionalne kot osebne, ki nam omogočajo v današnjih časih preredek pogled: pogled od zunaj nase.

Osvežujoče branje tako za posameznika kot za nacijo!

Carlos Pascual (1964) je avtor pesniških zbirk, gledališkkih iger in filmov. V Ljubljani je ustanovil Pocket Teater Studio, kjer prireja neodvisne kulturne dogodke. Leta 2015 mu je izšla odmevna zbirka esejev O služkinjah, visokih petah in izgubljenih priložnostih. V mestu ga boste nemara opazili na kolesu.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 292076032
Avtor: Carlos Pascual
Cobiss naslov: Debeli zidovi, majhna okna / Carlos Pascual ; [prevedla Mojca Medvedšek]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST eseji
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Ljubljana : Cankarjeva založba, 2017 (Nova Gorica : Grafika Soča)
Fizični: 192 str. ; 20 cm