Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

PSIHOLOGIJA poljudna psihologija

Daš in dobiš
Kako si z dajanjem povečati možnosti za uspeh

Adam M. Grant

Oktober 2014

Založnik o knjigi

Že zelo dolgo se osredotočamo na gonilne sile, ki posameznika privedejo do uspeha: strast, trdo delo, nadarjenost in srečo. Dandanes pa je uspeh vse bolj odvisen od tega, kako sodelujemo z drugimi. Izkaže se, da ljudje v službi večinoma delujejo kot jemalci, izenačevalci ali dajalci. Medtem ko si jemalci prizadevajo, da bi od drugih dobili čim več, izenačevalci pa želijo doseči enakovredno izmenjavo, so dajalci redka vrsta posameznikov, ki prispevajo drugim, ne da bi karkoli pričakovali v zameno.

Adam Grant nam na temelju svojih lastnih raziskav kot najmlajši redni profesor na Whartonu pojasni, kako ti različni pristopi presenetljivo vplivajo na uspešnost. Čeprav nekatere dajalce drugi izkoristijo in se ti zato iztrošijo, drugi dosegajo neverjetne uspehe v vseh mogočih panogah.

S prepletom natančnih znanstvenih podatkov in razburljivih zgodb nam Grant prikaže, kako je eden od ljudi z največ zvezami prišel do teh zvez, zakaj je kreativni genij pri eni najbolj priljubljenih televizijskih oddaj vseh časov dolga leta brez priznanja garal v ozadju, kako je poslovnež iz sveta poklicne košarke, ki je zaposlil več neuspešnih igralcev, pretvoril svojo dejavnost v pravo uspešnico, in kako bi bilo mogoče predvideti Enronov propad že štiri leta pred dejanskim zlomom podjetja – ne da bi pri tem videli en sam finančni podatek.

Knjigo so leta 2013 pri Amazonu, Financial Timesu in Wall Street Journalu proglasili za eno najboljših poslovnih knjig zadnjega desetletja.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 275494656
Avtor: Adam M. Grant
Cobiss naslov: Daš in dobiš : kako si z dajanjem povečati možnosti za uspeh / Adam M. Grant ; [prevedel Samo Kuščer]
Postavitev: PSIHOLOGIJA poljudna psihologija
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Tržič : Učila International, 2014 (natisnjeno v EU)
Fizični: 352 str. ; 20 cm