Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST kratke pripovedi

Dalmatino

Tino Mamić

Februar 2018

Založnik o knjigi

V sodelovanju z založbo Adam je Mladika izdala knjigo primorskega zgodovinarja, novinarja in publicista Tina Mamića Dalmatino, ki prinaša več deset kolumn in komentarjev, že objavljenih v različnih medijih.
Obravnavane teme so zelo raznolike in gredo od množice najrazličnejših komičnih in absurdnih situacij, s katerimi se preprost človek skoraj vsakodnevno srečuje zaradi površnosti, birokratske drže ali oholosti oblastnih in drugih struktur, pa vse do zelo resnih aktualnih problemov slovenske družbe.
Mamićevo pisanje ima vrsto odlik, ki bralca vlečejo in se ga ne naveličaš. Doživljaš ga kot pogovor, v katerem tudi sam sodeluješ. Avtor biča birokratske odklone in resne družbene stranpoti, vendar pri tem ne pleteniči, se ne spreneveda in ne moralizira v prazno, ampak s svojimi teksti skupaj z bralcem razmišlja na glas in išče izhod iz družbenih zablod.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 9953260
Avtor: Tino Mamić
Cobiss naslov: Dalmatino / Tino Mamić ; [spremna beseda Milan Gregorič]
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST kratke pripovedi
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Trst : Mladika ; [s. l.] : Adam, 2017 ([s. l.] : Sinegraf)
Fizični: 192 str. ; 21 cm