Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza

Črna zanka

S. A. Partridge

September 2013

Založnik o knjigi

Kaj bi storili, če bi na medmrežju srečali nekoga, ki ve o vas vse? Nekoga, ki bi dan in noč poslušal vaše misli, strahove in želje? Kaj če bi bila ta oseba vaša sorodna duša? Kaj če bi se želela z vami srečati v živo? Petnajstletna Jenna Brooks se počuti nevidna. Oče jo komaj opazi, njen brat lan je tepec, njena najboljša prijateljica Anisa je ne razume. Da sploh ne omenjamo dejstva, da je Eric Meyer, v katerega je zaljubljena že od osmega razreda, pravkar začel hoditi z najlepšim dekletom na šoli.

Jenna si želi le, da bi jo kdo opazil, toda vsi vidijo v njej le »pfliarko« s preveč živo domišljijo.

Ampak Jenna živi dvojno življenje, kajti kot Črni_mak je lahko popolnoma drugačna. Njeni prijatelji na internetu jo vidijo tako, kot je v resnici: občutljiva, kreativna mlada ženska, ki je nadarjena za fotografijo.

Ko ji prek facebooka pošlje prošnjo za prijateljstvo fant z imenom RobertRose, ne okleva. Zakaj bi? Je namreč najlepši fant, kar jih je kdaj videla: z zelenimi očmi, za katere se zdi, da vidijo skozi zaslon …

Knjiga je dobila nagrado M. E. R Prize za mladinsko leposlovje. To je že tretja nagrada za to mlado avtorico, ki jo je časopis Mail & Guardian uvrstil na listo 200 mladih iz Južnoafriške republike, kar je odlikovanje, ki ga podeljujejo najpomembnejšim mladim iz Južnoafriške republike, starim do 35 let.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 268273152
Avtor: S. A. Partridge
Cobiss naslov: Črna zanka / S. A. Partridge ; [prevod Tanja Goršič]
Postavitev: KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza
Jezik: slovenski
Leto: 2013
Založništvo: Izola : Grlica, 2013
Fizični: 157 str. ; 22 cm