Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Čez kitajsko morje
roman

Gaute Heivoll

November 2015

Založnik o knjigi

Čez kitajsko morje je roman o veličini človeka, tudi najkrhkejšega med nami.

Roman temelji na resnični zgodbi, ki se je začela pred drugo svetovno vojno in seže v današnji čas. Zakonca, ki sta obenem starša dveh majhnih otrok, se odločita, da za svojo družinico in za »umsko zaostale« postavita hišo, dom sredi narave. Ko se v njej naseli družinica, se jim res pridružijo »bolniki«: samotni vernik Christian Jensen; tihi Matiassen, ki vedno sedi pod drevesom, se ziba na stolu in gleda kdove kaj; stric Josef, eden izmed najbolj vnetih obiskovalcev krajevne knjižnice; nato pa še skupina petih bratov in sester.
Kljub raznolikosti živijo skoraj idilično, kot mirna in ljubeča skupnost, dokler…

Roman, kot ga zmore le Gaute Heivoll, mojstrski pisatelj in velik humanist, roman v veličini ljubezni med družinskimi člani, o izjemni očetovski zavzetosti, o materinski ljubezni – in tisti, mogoče najdragocenejši, do sočloveka. O veličini sočutja in ranljivega srca… In o večnih vprašanjih, kdo je človek in kaj je človeško, kaj zdravo in kaj bolano, kako močan in kako šibek je človek…In kdo vse in kaj vse je vredno neizmerne ljubezni.
Zgodba, h kateri se boste vračali. Z branjem, razmišljanjem, sočutjem in občudovanjem.
Berejo jo že vsepovsod: doma, na Danskem, Nizozemskem, v ZDA…in končno v odličnem prevodu Darka Čudna tudi v Sloveniji.

Gaute Heivoll, doma in drugod po svetu priljubljeni in priznani norveški pisatelj, rojen 1978. Za svoje izjemne romane je prejel že številne literarne nagrade, med njimi tudi najuglednejšo, nagrado Brage.

V slovenščino je preveden še roman Preden zgorim, ki je tudi na Slovenskem prejel odlične recenzije, časopis Delo pa ga je izbral za knjigo tedna.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 281011712
Avtor: Gaute Heivoll
Cobiss naslov: Čez kitajsko morje : roman / Gaute Heivoll ; prevedel Darko Čuden
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Hlebce : Zala, 2015 (Radovljica : Tiskarna knjigoveznica)
Fizični: 223 str. ; 22 cm