Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

SOCIOLOGIJA mediji novinarstvo

Časopisi brez bralcev?
Vzpon in zaton tiska, časnikarstva ter časopisne industrije

zbrala in uredila Vlado Kotnik in Sandra Bašić Hrvatin

Junij 2014

Založnik o knjigi

Izbrani prispevki, katerih avtorji izhajajo iz različnih kulturnih okolij in intelektualnih tradicij, vzajemno nakazujejo, da tiska ne gre jemati le kot obliko sporočanja oziroma obveščanja, ampak kot kompleksen družbeni, kulturni in ekonomski pojav, ki je s svojo neprestano javnostno vokacijo pomembno beležil, zrcalil, zaznamoval oziroma uravnaval delovanje družb v preteklosti in ki danes zaradi svojega naglega razkroja pred njihov obstoj in razvoj postavlja izzive neslutenih razsežnosti in nepredvidljivih posledic.
Pričujoči zbornik je dokument časa. Je zapis različnih možnih pogledov v reševanje nečesa, kar se je do sedaj imenovalo časopisna industrija. To, kar vse prispevke povezuje, je kritično premišljanje ne samo tega, kaj je, temveč tudi tega, kako naj bi bilo. Izkazalo se je namreč, da novinarji in ostali zaposleni v medijski industriji ne premorejo kritične avtorefleksije svojega lastnega delovanja in delovanja industrije, v kateri vse bolj postajajo (poceni) najeta delovna sila. Pomembno je opozoriti, da večina avtorjev ki so aktivno vključeni v razprave o možnih izhodih iz krize, prihaja iz ZDA. Evropa, ki jo opisani trendi vse bolj zadevajo, je še zmeraj ujeta v okostenelem pogledu na medije in njihovo vlogo v družbi….


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 270987008
Avtor: zbrala in uredila Vlado Kotnik in Sandra Bašić Hrvatin
Cobiss naslov: Časopisi brez bralcev? : vzpon in zaton tiska, časnikarstva ter časopisne industrije / zbrala in uredila Vlado Kotnik in Sandra Bašić Hrvatin ; [prevod Darja Teran ... et al.]
Postavitev: SOCIOLOGIJA mediji novinarstvo
Jezik: slovenski
Leto: 2013
Založništvo: Koper : Univerza na Primorskem, Znanstveno-raziskovalno središče, Univerzitetna založba Annales, 2013 ([Dob] : Grafika 3000)
Fizični: 287 str. : graf. prikazi ; 24 cm