Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani

Čas čarovnic

Arni Thorarinsson

November 2014

Založnik o knjigi

Reykjaviškega novinarja črne kronike Einarja kazensko premestijo v majhno mesto Akureyri na severu Islandije, kjer je bila do njegovega prihoda najpomembnejša zgodba gimnazijska uprizoritev Čarovnika Lufturja, islandske ljudske povesti o ambicioznosti in pohlepu. Toda starodavna zgodovina je postala usodna, ko je v Einarjevih rokah nepričakovano pristala njegova nova zgodba: neka ženska je med spustom čez brzice s skupino sodelavcev padla v vodo in umrla. Vsi dokazi so kazali, da se je zgodila nesreča. Ko pa je žrtvina mama opozorila Einarja, da se je zgodilo nekaj nezakonitega, ji je prijazni novinar obljubil, da bo primer raziskal.
Nekaj dni pozneje je izginil glavni igralec predstave Čarovnik Loftur, kar je prebivalce Akureyrija osupnilo. Einarju se je zdelo nemogoče, da bi se v tem mestecu zgodili kar dve nesreči. Z izostrenim občutkom za resnico je začel razkrivati, kaj se je skrivalo za mestnim pročeljem , in odkrivati zapleteno in sodobno mrežo moči in pohlepa, ki je grozila, da bo enkrat za vselej pogoltnila to zgodovinsko skupnost.

Recenzija Bukla


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 274913024
Avtor: Arni Thorarinsson
Cobiss naslov: Čas čarovnic / Arni Thorarinsson ; prevod Tadeja Habicht
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : Habrosa, 2014
Fizični: 328 str. ; 23 cm