Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

FILM grozljivke

Byzantium

Režija: Neil Jordan

Maj 2014

Cinemania group

IMDB – predstavitev filma

Eleanor in Clara, skrivnostni siromašni ženski, pobegneta s prizorišča zločina in se zatečeta v neugledno obmorsko letovišče. V cenenih propadajočih hotelih se skušata prikopati do denarja.
Praktična Clara prodaja svoje telo. Kmalu naleti na sramežljivega osamljenega Noela, ki jima ponudi zatočišče v mračnem gostišču Byzantium. Clara, ki skuša poskrbeti za prihodnost, hotel spremeni v bordel. Eleanor, večna šolarka, spozna Franka, sorodno dušo, ki jo nenamerno pripravi do tega, da mu zaupa svojo življenjsko zgodbo. Clara je njena mati, a je od nje starejša le nekaj let. Rodila se je leta 1804, a ima komaj šestnajst let. Če želita živeti, morata z materjo piti človeško kri.

V umirjenem mestecu ljudje pričnejo umirati. Preteklost, ki ju je vselej preganjala, je naposled močnejša in posledice so strašanske.

Fantazijska grozljivka Byzantium, ki jo je po scenariju Moire Buffini režiral Neil Jordan, je vampirska zgodba 21. stoletja, ki se odvija skozi več stoletij.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 272555776
Avtor: Režija: Neil Jordan
Cobiss naslov: Byzantium [Videoposnetek] / music by Javier Navarrete ; director of photography Sean Bobbitt ; screenplay by Moira Buffini based on her play A vampire story ; directed by Neil Jordan
Postavitev: FILM grozljivke
Jezik: angleški
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : Cinemania group, 2014
Fizični: 1 video DVD (ca 118 min) : barve, zvok (Dolby Digital) ; 12 cm