Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Brooklynske norosti

Paul Auster

Založnik o knjigi

Nathan Glass, šestdesetletni upokojeni zavarovalniški agent, ločen in odtujen od hčere, se preseli v Brooklyn. Želi si miru in anonimnosti. Brooklyn je kakor nalašč, povedali so mu, da je “tam dober kraj za smrt”. Odloči pa se, da bo preostanek življenja pisal knjigo o človeških norostih, kjer bo s skopimi in preprostimi besedami zapisal vse pripetljaje, odločitve in napake svojega življenja.

Brooklyn pa je v vsej svoji navadnosti čuden in čaroben kraj. Na križišču v Park Slopeu v Nathanovo življenjen vstopijo še drugih sleherniki: najprej sreča svojega nečaka Toma, ki je končal daleč od napovedane bleščeče akdemske kareiere in dela kot pomočnik pri ekscentričnem gejevskem knjigarnarju, nekdaknjem čikaškem galeristu s spremenjenim imenom in dvomljivim slovesom. Nato se na njegovem pragu pojavi še devetletna Lucy. Vsakdanja magija se prične in Nathanova knjiga dobiva nove razsežnosti in številne junake. Namesto “Smrti v Brooklynu” napiše “Brooklynske norosti”.

Zgodba se sklene 11. septembra 2001 zjutraj, ko se svet vsaj za nekaj trenutkov zdi lep.

Brooklynske norosti bodo na globok austrovski način očarale bralce. Knjiga o človeških norostih in modrostih je vedra oda veličini in skrivnostnosti življenja navadnih ljudi.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 243169024
Avtor: Paul Auster
Cobiss naslov: Brooklynske norosti / Paul Auster ; prevedel Miha Avanzo
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2009
Založništvo: Ljubljana : Vale-Novak, 2009 ([Ljubljana] : Hren)
Fizični: 247 str. ; 24 cm