Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani

Bridget Jones. Nora na fanta

Helen Fielding

Avgust 2014

Založnik o knjigi

62 kg (nemočno drsim nazaj v debelost), število kalorij: 3384, število sendvičev s šunko in sirom: 2, število minut, namenjenih telovadbi: 0, število mesecev, odkar sem si pobarvala narastek: 2, število tednov, odkar sem si zvoskala noge: 5, število mesecev, odkar traja popolna seksualna suša: 5 (že spet živim kot devica).

V tretji knjigi Bridget ni več stara 32, ampak 51 let. Ups! O tem se pač ne govori na glas. Seveda se je poročila z Markom Darcyjem in rodila dva otroka, vendar družinska idila, kot se za literaturo spodobi, ni trajala dolgo. Princesa hujšanja v novi knjigi ni le mati, temveč tudi vdova. Pisateljica je v tretje gladko in brez predsodkov pokončala ljubljenca vesoljnega ženskega občestva Marka Darcyja. Ženski svet je na robu živčnega zloma … Toda Bridget je še vedno dobra stara znanka, s katero se hehetamo in cepetamo ob preglavicah, ki ji jih tokrat povzročajo novodobna družabna omrežja, razigrana otroka, zatrapanost v preceeeej mlajšega moškega in strogi učitelj gospod Wallaker.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 274695424
Avtor: Helen Fielding
Cobiss naslov: Bridget Jones. Nora na fanta / Helen Fielding ; [prevedla Radojska Manfreda Modic]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST romani
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2014
Fizični: 521 str. ; 21 cm