Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

eKnjižnica Biblos

Brcanje lune

Roy Berocay

Julij 2016

Založnik o knjigi

V romanu Brcanje lune je glavna junakinja devetletna Sara, ki si bolj kot karkoli želi postati – nogometašica. Da bi se ji velika želja uresničila, mora, kljub podpori prijateljev, Gabra in Danija, premagati številne ovire doma in med vrstniki. Bo Sara klonila, kot je nekoč njena mama, ki si je kot otrok želela postati balerina?

V romanu se na privlačen način prepletajo številne niti: nogo­met, za­ljubljenost, astronomija, sodoben način življenja, nasilje, razvajenost, sile narave (suša, nevihta, prihod pomladi), zgodovina (Kolum­bovo odkritje Amerike) in cela gora domišljije. Zgodba nam predstavi še povsem neznan svet urugvajskih otrok, ki je v marsičem podoben našemu, pa tudi zelo drugačen, mogoče zato, ker je življenje na tem koncu sveta bolj umirjeno, bliže naravnemu ritmu in sreči, ki jo prinašajo vsakdanje stvari.
Roman je dobitnik ugledne urugvajske nagrade za literaturo El premio Bartolomé Hidalgo.

Roy Berocay (1955, Montevideo) je večkrat nagrajeni urugvaj­ski pisa­telj. Kar štirikrat je prejel ugledno nagrado El premio Bartolomé Hidalgo. Njegove knjige izhajajo v Argentini, Braziliji, Mehiki, Kolumbiji, Boliviji, Peruju in Venezueli, zdaj prvič tudi v Sloveniji.

e-knjiga


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 285518080
Avtor: Roy Berocay
Cobiss naslov: Brcanje lune [Elektronski vir] / Roy Berocay ; prevedel Jurij Kunaver
Postavitev: eKnjižnica Biblos
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Hlebce : Zala, 2016
Fizični: 288 str. : ilustr. ; 22 cm