Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SOCIOLOGIJA splošno

Blizu doma
Priročnik za delo z družinami

Roel Bouwkamp, Sonja Bouwkamp

Avgust 2014

Založnik o knjigi

Ta monografija je osnovana na izkustveni sistemski terapiji, imenovani tudi gestalt-izkustvena družinska terapija ali k izkušnjam usmerjeni procesi psihosocialne podpore in pomoči. Zato knjiga išče odgovore na zgornja vprašanja »blizu doma«. Spodbuja premik od strokovnega delovanja, ki je usmerjeno k posamezniku, k strokovnemu delovanju, ki je usmerjeno k družinam, ter ponuja orodja, ki so za ta premik potrebna. Na podlagi interakcijskih vzorcev, ki jih pogosto srečujemo v praksi, priročnik zelo konkretno in praktično opisuje, kako uspešno sodelovati s starši in z otroki v družinah, kjer težave vzdržuje že samo delovanje družine, ali v družinah, ki se soočajo z dodatnimi nalogami zaradi otrokovih dispozicij, razvoja ali oviranosti, ali zaradi zunanjih okoliščin, ki vplivajo na kakovost družinskega življenja.
V knjigi so predstavljene tudi relevantne teorije, ki so pospremljene z informativnimi rezultati raziskav, instruktivnimi smernicami in s pojasnjevalnimi zgledi iz prakse. Knjiga bo v praktično pomoč in v navdih strokovnim delavcem, ki delajo na raznolikih področjih psihosocialnega dela, da bi v prihodnje (odločneje) delovali na ustvarjalen, prožen in celosten način ter znali aktivirati socialno mrežo klientov.

Znanstveza založba Filozofske fakultete – več o knjigi


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 274117376
Avtor: Roel Bouwkamp, Sonja Bouwkamp
Cobiss naslov: Blizu doma : priročnik za delo z družinami : ravnanje z interakcijskimi vzorci v družini, pri procesih podpore in pomoči ter na področjih psihosocialnega dela / Roel Bouwkamp in Sonja Bouwkamp v sodelovanju s Claro Bartelds ; urednica slovenske izdaje Mija M. Klemenčič Rozman ; prevod Stana Anželj
Postavitev: SOCIOLOGIJA splošno
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : Znanstvena založba Filozofske fakultete : Pedagoška fakulteta : Inštitut za družinsko terapijo, 2014 (Ljubljana : Bori)
Fizični: 386 str. : ilustr. ; 24 cm