Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE pedagogika didaktika

Biti vzgojitelj
Izziv za prihodnost

Michele De Beni

Maj 2015

Založnik o knjigi

»Ne pustite nas samih!« se zdi, da govorijo otroci svojim staršem, učiteljem, vzgojiteljem. Vsakdanji dogodki v splošni krizi zaupanja, upanja, želje po prihodnosti kličejo vzgojitelje k izbiri odgovornosti: približati se mladim, ponuditi jim verodostojne, pristne vzore življenja in misli. Avtorji prispevkov v tej knjigi z različnih vidikov razmišljajo o vzgoji, opirajoč se na izkušnjo Chiare Lubich, ustanoviteljice Gibanja fokolarov. Pomen medsebojnih odnosov, potreba po »ljubiti in biti ljubljen«, po učenju, kompetentnosti, iskanju, po tem, da začenjamo vedno znova, najdemo smisel – vseh teh tem se avtorji pogumno lotevajo z zavestjo, da vzgoja ni izbira na »kratki rok«, pač pa dolgotrajno prizadevanje: je zaupno pričakovanje, vsak dan novo, ki zahteva poklicanost. Vzgoja ni samo didaktični načrt, ampak načrt za življenje.
Michele De Beni, pedagog in psihoterapevt, je bil docent za izobraževanje odraslih na Mednarodni šoli za znanosti o izobraževanju (SISF – Scuola Internazionale di Scienze della Formazione) v Benetkah. Že več let sodeluje na magistrskem programu Interkulturne kompetence in menedžment (Intercultural Competence and Management), ki ga izvajajo v Centru za interkulturne študije na Univerzi v Veroni (Centro Studi Interculturali, Universita di Verona). Trenutno je pomočnik direktorja pri projektu Skupnost, ki vzgaja: zmagovalna stava Univerze v Skopju (Makedonija), v katerem sodeluje več univerz in združenj. Je avtor številnih publikacij. Za založbo Citta Nuova je objavil naslednja dela: Valori come tesori – educarsi alla relazione (Vrednote kot zakladi – vzgoja za odnose; pri tej knjigi je sodeloval kot urednik), 2006, Comunicare per amare – il dialogo nella vita di coppia (Sporazumevati se, da bi ljubili – dialog v življenju para), 2006, Educare – la sfida e il coraggio (Vzgajati – izziv in pogum), 2010. Z Eziom Acetijem in Giuseppejem Milanom ureja zbirko Poti vzgoje (Percorsi dell’educare).


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 278326528
Avtor: Michele De Beni
Cobiss naslov: Biti vzgojitelj : izziv za prihodnost / Michele De Beni (uredil) ; [prevedla Špela Pahor]
Postavitev: VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE pedagogika didaktika
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Novi svet, 2015
Fizični: 173 str. ; 21 cm + 1 DVD