Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

TEHNIKA IN PROIZVODNJA avtomatska regulacija

Biorobotika

uredila Tadej Bajd in Ivan Bratko

September 2016

Iz predgovora:

Sodobna robotika je znanstvena veda, ki preučuje inteligentne gibajoče se sisteme. Takšne sisteme lahko razdelimo v dve večji skupini. V prvi skupini so robotski sistemi, ki posnemajo gibanje, ki ga srečamo v naravi. V drugo skupino so uvrščeni robotski sistemi, katerih gibanje si je izmislil človek, to so mobilni, podvodni in leteči roboti.
V pričujoči knjigi nas bodo zanimali biološko zasnovani roboti, ki jih spet lahko razdelimo v dve skupini. V prvo skupino štejemo robotske mehanizme, ki posnemajo gibanje človeka, v drugo pa tiste, ki so dobili navdih v živalskem svetu. Med slednje sodijo robotske kače in ribe pa roboti, ki posnemajo gibanje štirinožcev, šestnožnih žuželk in osemnožnih pajkovcev.
V knjigi bomo posvetili pozornost robotskim sistemom, ki se zgledujejo po človeku. Predvsem bomo obravnavali dve področji, ki ju raziskujejo slovenski robotiki. To sta področji rehabilitacijske in humanoidne robotike.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 285306112
Avtor: uredila Tadej Bajd in Ivan Bratko
Cobiss naslov: Biorobotika / uredila Tadej Bajd in Ivan Bratko
Postavitev: TEHNIKA IN PROIZVODNJA avtomatska regulacija
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Ljubljana : Slovenska akademija znanosti in umetnosti = Academia scientiarum et artium Slovenica, 2016 ([Trzin] : Setzer)
Fizični: 250 str. : ilustr. ; 22 cm