Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST biografski romani

Beneški violinist

Alyssa Palombo

Maj 2016

Založnik o knjigi

Tako kot večina Benečanov 18. stoletja tudi Adriana d’Amato obožuje glasbo – le da je njej oče, bogat beneški trgovec, prepovedal, da bi še kdaj vzela v roke kakšno glasbilo. A Adriana želi izživeti svoje sanje, zato začne pod okriljem noči skrivoma odhajati iz družinske palače, da bi se učila igranja na violino pri virtuoznem violinistu in skladatelju Antoniu Vivaldiju. Učitelj in nadarjena učenka se ob zvokih čarobne baročne glasbe zapleteta v strastno ljubezensko afero.
Adrianin oče hoče hčerko poročiti z bogatim in pomembnim predstavnikom beneškega plemstva, toda mladenka vidi samo Vivaldija. A ta je zaprisegel Bogu, zato je njuno razmerje v očeh Cerkve in družbe prepovedano. Oba se zavedata, da se bo njuna ljubezenska avantura po Adrianini poroki končala, a nihče ne pričakuje dogodkov, ki Vivaldija prisilijo, da mora izbrati med dvema svojima velikima ljubeznima: žensko in glasbo.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 284199424
Avtor: Alyssa Palombo
Cobiss naslov: Beneški violinist : zgodba o Vivaldiju / Alyssa Palombo ; [prevedla Irena Furlan]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST biografski romani
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Tržič : Učila International, 2016 (natisnjeno v EU)
Fizični: 429 str. ; 20 cm