Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani

Beli angeli

Michael Katz Krefeld

November 2015

Založnik o knjigi

Nekdanji detektiv Thomas Ravnsholdt, znan kot Ravn, je po osebni tragediji doživel živčni zlom, zato so ga suspendirali. Odtlej živi na svoji stari odsluženi jahti v kanalu Christianshavn v Köbenhavnu in žalost utaplja v alkoholu. Šele ko ga prijatelj prosi, naj poišče mlado žensko, ki je brez sledu izginila pred nekaj leti, se Ravn polagoma vrne v življenje. To ga vodi iz köbenhavnskega podzemlja v najgloblja brezna rdečih četrti v Stockholmu.
Na Švedskem pa je na delu serijski morilec, ki mori prostitutke in se ima očitno za umetnika. Njegovo področje: taksidermija oziroma prepariranje živali … Na smetiščih v okolici švedske prestolnice se začnejo pojavljati grozljive človeške skulpture: beli angeli. Njihova preteklost je nepojmljiva, takšna, ki je ne bi smel doživeti nihče.

Pisatelj Michael Katz Krefeld (1966) živi in dela v Köbenhavnu. Napisal je že več scenarijev za znane danske televizijske serije ter več uspešnih romanov. Leta 2012 je prejel nagrado za najboljšega danskega avtorja trilerjev. Njegova nova serija o preiskovalcu Ravnu žanje uspeh po vsem svetu.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 281552896
Avtor: Michael Katz Krefeld
Cobiss naslov: Beli angeli / Michael Katz Krefeld ; [iz nemščine prevedla Maruša Mugerli Lavrenčič]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Tržič : Učila International, 2015 (natisnjeno v EU)
Fizični: 362 str. ; 20 cm