Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza

Bela kot mleko, rdeča kot kri

Alessandro D'Avenia

Založnik o knjigi

Leo je prav tak šestnajstletnik kakor drugi: rad preživlja čas na internetu, igra nogomet in je na skrivaj zaljubljen v Beatrice. Obiskuje klasično gimnazijo, kjer dobi novega profesorja za filozofijo, ki učencev ne uči le šolske snovi, ampak tudi, kako naj živijo polno. Ko Leo izve, da ima Beatrice levkemijo, se sooči s trpljenjem. Pogledati mora na dno samega sebe in preseči bolečino – odrasti.

Bela kot mleko, rdeča kot kri je roman o življenju in smrti, o ljubezni in prijateljstvu, o sanjah in o tem, kako lahko sanje uresničimo. Poln je prizorov iz šolskih učilnic, z nogometnih tekem, dogodkov v povezavi z sms-i in s spletnimi stranmi. Hkrati pa je njegovo sporočilo globoko, kot je lahko globok le smisel življenja.

Alessandro D’Avenia je mlad italijanski profesor književnosti in pisatelj. Pričujoči roman, pravo uspešnico, so navdihnili njegovi dijaki.

Modrijanova knjigarna, več o knjigi

Facebook, BelaKotMleko

Knjiga je za izposojo dostopna tudi v eKnjižnici Biblos.

e-knjiga


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 257590272
Avtor: Alessandro D'Avenia
Cobiss naslov: Bela kot mleko, rdeča kot kri : roman / Alessandro D'Avenia ; [prevod, spremna beseda Janko Jožef Pirc]
Postavitev: KNJIŽEVNA DELA NAD 13 LET proza
Jezik: slovenski
Leto: 2011
Založništvo: Ljubljana : Družina, 2011 (tiskano v Sloveniji)
Fizični: 263 str. ; 22 cm