Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

ŠPORT IN ŠAH igre z žogo

Bayern
Zgodba enega najboljših nogometnih klubov na svetu

Uli Hesse

Januar 2017

Založnik o knjigi

Bayern München je ekipa skrajnosti. Klub ima v Nemčiji največ strastnih privržencev in je obenem najbolj osovražen. Nobenega dvoma ni, da je tudi najuspešnejši. Od poznih šestdesetih let prejšnjega stoletja do danes je osvojil štiriindvajset domačih naslovov in je skoraj več čas svojega obstoja v samem vrhu evropskega nogometa.

Trenutno je nemški nogomet v soju žarometov – in Bayern je v njegovem ospredju. Nemci so svetovni prvaki, Bayern München pa se je v zadnjih šestih letih trikrat uvrstil v finale lige prvakov, spotoma še petič zmagal in revolucionarno spremenil način igranja. In to mu je uspelo brez lastnika z milijardami, brez rekordnih vsot za prestope igralcev ter brez astronomskega zadolževanja.

Uli Hesse prek intervjujev s ključnimi protagonisti pripoveduje zgodbo o tem edinstvenem klubu. Od prvih sporov z nacisti, prek vzdevka FC Hollywood, ki se je kluba prijel zaradi njegovih egocentričnih zvezdnikov v devetdesetih, pa do senzacionalnega sodelovanja s Pepom Guardiolo Hesse odpira vrata bavarske velesile in bralce seznani s samim bistvom enega najboljših klubov sveta.

 


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 287399424
Avtor: Uli Hesse
Cobiss naslov: Bayern : zgodba enega najboljših nogometnih klubov na svetu / Uli Hesse ; [prevedel Niki Neubauer]
Postavitev: ŠPORT IN ŠAH igre z žogo
Jezik: slovenski
Leto: 2016
Založništvo: Tržič : Učila International, 2016 (natisnjeno v EU)
Fizični: 335 str., [16] str. pril. : ilustr. ; 20 cm