Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SLOVENSKA KNJIŽEVNOST fantastični romani

Atlantida
Imperij sončnega boga

Bojan Ekselenski

Maj 2015

Založnik o knjigi

Atlantida je večna. Imperij je večen. Edini Bog, Re A’Thum je večen. Galaktično cesarstvo Atlantida je vse, kar vidi oko na nebu. Atlantida je vse v krogu pol milijona nedoumljivih parsekov. Tisočletja varuhi Atlantide vladajo iz Korše. Majhen otok na robu Galaksije je srce Atlantide. To srce poganja protonijsko kri v vse kotičke Nutinega telesa. Tam, na otoku sredi oceana Atlantia je Hajakel, mistično središče moči Atlantide. Lux aurum z nevidnimi nitmi, ustvarjenimi s čudeži protonijskega hašameja, povezuje sto petdeset milijonov naseljenih svetov Cesarskega sektorja, Kolonij in Zunanjih patarkij. Tako je že 30.000 let, odkar je Re A’Thum prvemu Varuhu odprl vrata Lex auruma. In svečenikom Ozirisa je bilo dano spoznanje o skrivnosti telesa Nut. In svečenice Neftide so prodrle v meso Šujevo.
Remus I. je lutka. Zadnjih petnajst let je služil svojim petim predhodnikom. Zgolj eden od njih je srečal Ma’at po svoji volji in zdaj uživa na poljanah nesmrtne Šališe, a druge so tja poslali dvorni udari. Moč je od nekdaj močna motivacija in cesarska krona je simbol največjih moči. Remus v teh temnih stoletjih ni navaden uzurpator, temveč maska mogočne Neftidine kadiš emeje Kleone Remus Aladah, Velike svečenice Univerzalne Cerkve. Svojo moč je zgradila na temeljih pešanja vseh redov Cerkve. Gradila je z rušenjem. Palača njene veličine je zgrajena iz ruševin.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 277242368
Avtor: Bojan Ekselenski
Cobiss naslov: Atlantida : imperij sončnega boga / Bojan Ekselenski
Postavitev: SLOVENSKA KNJIŽEVNOST fantastični romani
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Celje : samozal. B. Ekselenski, 2015 (Ljubljana : Januš)
Fizični: 159 str. : ilustr. ; 22 cm