Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

RAČUNALNIŠTVO programiranje

Arduino
Programirajmo Arduino z lahkoto

Peter Krkoč

Oktober 2014

Založnik o knjigi

Mirno lahko rečemo, da je  Arduino eden najbolj popularnih razvojnih sistemov zadnjih 5 let. Takšnega razmaha verjetno tudi avtorji Arduina niso pričakovali. Kaj je botrovalo takšnemu uspehu? Gotovo enostavnost razvojnih sistemov, njihova nizka cena, hkrati pa tudi odlična podpora s primeri programov in knjižnic.

Podobno želimo doseči s knjigo, ki je pred vami. Članke objavljene v reviji Svet elektronike, ki jih je pripravil avtor Peter Krkoč, smo združili v eno celoto, tako da boste na enem mestu imeli zbrano vse, kar potrebuje začetnik pri programiranju Arduino razvojnega sistema.

V uvodnem poglavju je predstavljen Arduino in način dela – programiranja z njim. Nato sledijo poglavja iz »železnega repertoarja« za vsakega začetnika: utripanje LEDic, izpis teksta, štetje časa in podobno. V nadaljevanju pa je avtor opisal tudi morda malce bolj zahtevne, vendar pa izredno zanimive primere uporabe Arduino razvojnega sistema, kot npr. predvajanje zvoka, režimi spanja in bujenja ter vpliv okolja in predvsem motenj na delovanje Arduina.

Na Download spletni strani revije Svet elektronike boste našli tudi vse programe, ki so obdelani v knjigi. Tako vam manjka samo še Arduino razvojni sistem in zabava s programiranjem se lahko prične.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 274631168
Avtor: Peter Krkoč
Cobiss naslov: Arduino : programirajmo Arduino z lahkoto : [zbrani članki iz revije Svet elektronike] / [avtor Peter Krkoč]
Postavitev: RAČUNALNIŠTVO programiranje
Jezik: slovenski
Leto: 2014
Založništvo: Ljubljana : AX elektronika, 2014
Fizični: 56 str. : ilustr. ; 21 cm