Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani

Andaluzijski prijatelj

Alexander Söderberg

Maj 2014

Založnik o knjigi

Sophie Brinkmann, medicinska sestra in mati samohranilka, živi mirno življenje v predmestju Stockholma. Potem pa se v njenem življenju kot strela z jasnega pojavi Hector Guzman in jo omreži s tihim šarmom in očarljivim nasmeškom. A Sophie se kmalu zave, da se za njegovo prijetno zunanjostjo skriva nekaj zloveščega. Hector je šef mednarodne kriminalne združbe, ki je v vojni z ri­valsko organizacijo. Še preden Sophie prav dojame razsežnosti tega nevarnega sveta, se ji življenje postavi na glavo. Nikomur več ne more zaupati. Znajde se v središču vojne med španskimi preprodajalci, nemškimi gangsterji in ruskimi plačanci. Kako se bo izvlekla iz te smrtonosne igre, kjer se nikoli ne ve, kdo je do­ber in kdo slab, kdo podkupljiv in kdo hladnokrven morilec?

Alexander Söderberg je, preden je napisal Andaluzijskega prijatelja, pisateljske izkušnje nabiral kot televizijski scenarist. Njegov literarni prvenec je doživel izjemen uspeh, saj ga berejo že v najmanj petintridesetih državah. Danes triinštiridesetletni avtor živi z družino na jugu Švedske, roman pa je prvi iz serije z isto glavno junakinjo.

Emka.si – prelistajte knjigo


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 269970176
Avtor: Alexander Söderberg
Cobiss naslov: Andaluzijski prijatelj / Alexander Söderberg ; [prevedla Danni Stražar]
Postavitev: SVETOVNA KNJIŽEVNOST kriminalni romani
Jezik: slovenski
Leto: 2013
Založništvo: Ljubljana : Mladinska knjiga, 2013
Fizični: 596 str. ; 21 cm