Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

GORENJSKA prehrana

99 kuharic z dušo

Iztok Ilich

Maj 2017

Založnik o knjigi

Kuharske knjige ali kuharice so tako kot vse knjige dobre in slabe. Dragocene in ničvredne. Zanimive in puščobne. Za nekaj ur ali za vse življenje.
Tukaj je zbranih in na kratko, z nekaj več recepti, predstavljenih 99 takih, ki so vsaka zase nekaj posebnega. Imajo zgodbo in še kak presežek. Imajo dušo. večino so navdihnili jedilniki prazničnih dni, blagostanja, nekatere pa tudi iznajdljivost v stiskah in pomanjkanju. ob teh se je zlasti vredno uamisliti. Nekaj je dobro znanih, ovenčanih z nagradami in s priznanji, prevladujejo pa izdaje, ki so jih pripravile šole, društva, zavodi ali na svoj račun posameznkiki, prepričani, da je lokalno ali družinsko izročilo vredno ohraniti in posredovati še drugim.

Pripovedujejo tudi o ljudeh, ki so jih napisali sami ali v veseli družbi, s sesštevanjem znanja in izkušenj. Ali pa so njihovi uredniki znali zbuditi ustvarjalno zvedavost v najmlajših, da so še oni začeli raziskovati, poskušati in tradicionalnim okusom dodajati svoje zamisli.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 9849324
Avtor: Iztok Ilich
Cobiss naslov: 99 kuharic z dušo / Iztok Ilich ; ilustriral Arjan Pregl
Postavitev: GORENJSKA prehrana
Jezik: slovenski
Leto: 2017
Založništvo: Trst : Založništvo tržaškega tiska, 2017 (Gorica : Grafica Goriziana)
Fizični: 215 str. : ilustr. ; 24 cm