Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /  

Postavitev:

ŠPORT IN ŠAH alpinizem planinarjenje

40 let mojih soočanj s Himalajo

Viki Grošelj

Januar 2016

Založnik o knjigi

Knjiga ob 40 letnici prvega slovenskega vzpona na osemtisočak. V njej so objavljeni avtorjevi zapisi z letošnje jesenske odprave na nepalsko Himalajo in zbrani avtorjevi članki, objavljeni zadnjih dvajsetih let v Sobotni prilogi, ki dodobra odslikavajo slovenska in svetovna dogajanja v Himalaji.

VIKI GROŠELJ, rojen 3. 6. 1952 je vrhunski alpinist, himalajec, gorski reševalec in gorski vodnik. Po poklicu je športni pedagog. Kot alpinist je poleg številnih vzponov, ki jih je opravil v domačih in tujih gorah, sodeloval na več kot tridesetih odpravah v neevropska gorstva. V Himalaji je opravil enajst vzponov na vrhove desetih od štirinajstih osemtisočakov. Na vse vrhove, razen na Makalu, Everest in Kangčendzengo, je splezal brez uporabe dodatnega kisika. Čeprav so jedro njegovega alpinizma vzponi na osemtisočake, je Grošelj tudi prvi Slovenec, ki se je povzpel na vse najvišje vrhove kontinentov.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 282094336
Avtor: Viki Grošelj
Cobiss naslov: 40 let mojih soočanj s Himalajo / Viki Grošelj ; [avtorji fotografij Viki Grošelj in drugi]
Postavitev: ŠPORT IN ŠAH alpinizem planinarjenje
Jezik: slovenski
Leto: 2015
Založništvo: Ljubljana : Delo, 2015
Fizični: 273 str. : ilustr. ; 23 cm