Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

RAČUNALNIŠTVO programi učenje uporaba

3D modeliranje in vizualizacija s programom SketchUp

Kosta Dolenc

Založnik o knjigi

Knjiga na konceptualni in praktični ravni podaja tematiko premikanja po prostoru, delovnem okolju programa in v nazorni obliki sledi orodjem za 3D modeliranje. S konceptualno – programsko in izvedbeno – praktično zasnovo podaja pota in načine pri izdelavi 3 D modelov s programom SketchUp.

Pri snovanju te knjige smo se zavedali pomena, ki ga ima kakovostna knjiga s področja 3D oblikovanja in vizualizacije. Izhajali smo iz predpostavke, da svet zaznavamo prostorsko v treh dimenzijah, v višino, širino in globino. Večina informacij, ki jih pridobivamo pri vsakdanjih opravilih so v obliki tridimenzionalnih (3D) informacij. Dandanes ne moremo mimo 3D tehnologije. Večina filmov, ki se predvajajo v kinematografih je 3D, razvoj in napredek televizorjev prehaja v 3D televizorje, računalniške grafike si ne moremo predstavljati brez 3D. Pri načrtovanju izdelkov se v idejni zasnovi ustvari prostorski model, ki poleg vizualnega dela v ozadju skriva vse potrebne informacije o slehernem sestavnem delu izdelka. Takšen informacijski 3D model je torej neke vrste virtualni spremljevalec fizičnega izdelka skozi celotno njegovo življenjsko dobo do končne razgradnje in ravnanja z odpadki.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 69286913
Avtor: Kosta Dolenc
Cobiss naslov: 3D modeliranje in vizualizacija s programom SketchUp / Kosta Dolenc
Postavitev: RAČUNALNIŠTVO programi učenje uporaba
Jezik: slovenski
Leto: 2012
Založništvo: [Limbuš] : Izotech, 2012 ([Miklavž na Dravskem polju] : Florjančič)
Fizični: 205 str. : ilustr. ; 31 cm