Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Postavitev:

FILOZOFIJA etika

12 pravil za življenje
protistrup za kaos

Jordan B. Peterson

April 2018

Založnik o knjigi

Priznani psiholog Jordan B. Peterson nam na duhovit, presenetljiv in poučen način pripoveduje, zakaj moramo fante in dekleta med rolkanjem pustiti pri miru, kakšna grozna usoda čaka tiste, ki preveč zlahka kritizirajo, in zakaj bi vedno morali pobožati mačko, če jo srečate na ulici.

Kaj nam lahko živčni sistem jastogov pove o pokončni drži (z vzravnanimi rameni) in uspehu v življenju? Zakaj so stari Egipčani častili sposobnost zbrane pozornosti enako kot najvišja božanstva? Na kakšno srhljivo pot se podajajo ljudje, če postanejo zamerljivi, naduti in maščevalni?

Dr. Peterson na široko potuje po človeški psihi in razpravlja o pomembnosti discipline, svobode, pustolovskega duha in odgovornosti ter pri tem modrost sveta povzame v 12 praktičnih in globokih pravilih za življenje.

Knjiga razbija moderne puhle predstave o znanosti, veri in človeški naravi, obenem pa preobraža in plemeniti razum in duha bralcev.


Pridobivam podatke...

Cobiss ID: 294048512
Avtor: Jordan B. Peterson
Cobiss naslov: 12 pravil za življenje : protistrup za kaos / Jordan B. Peterson ; [spremna beseda Žiga Turk ; prevod Niki Neubauer]
Postavitev: FILOZOFIJA etika
Jezik: slovenski
Leto: 2018
Založništvo: Ljubljana : Družina, 2018 (tiskano v Sloveniji)
Fizični: 363 str. ; 24 cm