Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Ne spreglejte » Znanost na cesti: Človek človeku virus

Znanost na cesti: Človek človeku virus


pogovor

Dr. Renata Salecl, Lenart J. Kučić

Pronicljive analize dr. Renate Salecl pomagajo razumeti, kako deluje ta svet. Knjižica Človek človeku virus prinaša poglobljeno refleksijo najrazličnejših sprememb, ki jih vnašata v naše življenje koronavirus in pandemija.
Kako je pandemija spremenila odnose med ljudmi bo dr. Renata Salecl predstavila v pogovoru z novinarjem Lenartom J. Kučićem.
Dr. Renata Salecl, filozofinja in sociologinja, je redna profesorica in znanstvena svetnica, članica Slovenske akademije znanosti in umetnosti, zaposlena na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani. Kot gostujoča profesorica predava v New Yorku in Londonu. Njene knjige so prevedene v petnajst različnih jezikov, naj naštejemo le nekatere: O tesnobi (2007), Izbira (2010), (Per)verzije ljubezni in sovraštva (2011), Tek na mestu (2017), Strast do nevednosti: kdaj in zakaj ne želimo vedeti (2020).

Organizatorja: Znanost na cesti, MKK

 

sreda, 20. 1., ob 18.00, splet