Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Počitniške računalniške šole za osnovnošolce 2020

NAREDI SVOJO RISANKO – DELAVNICA “STOP-MOTION” ANIMIRANJA

Predznanje:
Potrebno je osnovno računalniško znanje v Windows okolju in veselje do likovnega ali video izražanja.
Vsebina:
Na delavnici bomo spoznali vse gradnike risanke in tehnike izdelave, potek izdelave ‘stop motion’ animacije in izbrali najprimernejšo (risanje, kolaž). Naučili se bomo, kaj mora vsebovati dobra zgodba, kakšne lastnosti dodamo likom in kakšen naj bo zaključek zgodbe. Izdelali bomo čisto svojo risanko in jo povezali v smiselno celoto, na koncu bomo risanki dodali še glasbo in zvoke ter jo objavili na spletu.

LEGO ROBOTIKA

Predznanje:
osnovno računalniško znanje dela v Windows okolju in veselje do računalniškega dela, programiranja in robotike.
Vsebina:
Znanje se najlažje in najbolj uspešno deli skozi igro. Zato vam ponujamo delavnico, ki združuje igro, vsem priljubljene kocke Lego in izzive iz robotike, ki se od pravih izzivov profesionalnih robotikov ne razlikujejo veliko. Na delavnici se bomo spoznali z osnovami programiranja in robotike ter spoznali proces razčlenjanja kompleksnejših problemov na več enostavnih in uporabnih rešitev.

Počitniška filmska delavnica za osnovnošolce
Openlab, Domen Dolenc, Toni Mlakar
Knjižnica bo ponovno postala filmsko prizorišče. Na delavnici bodo otroci spoznali, kako se snema film, nato pa svojega tudi izdelali. Sestavili bodo kratko zgodbo, jo prilagodili za filmsko pripoved, nato pa film zaigrali in posneli. Skozi proces se bodo naučili osnove filmske pripovedi, različnih načinov snemanja in video montaže. Zaključili bodo s projekcijo filma družini in prijateljem.

Termini:

Zimska računalniška šola:

  1. Naredi svojo risanko – 5. razred    10 ur    17. 2. – 21. 2.      10:00-12:00
  2. Lego robotika      – 9. razred    10 ur    17. 2. – 21. 2.      13:00-15:00

Poletna računalniška šola:

Počitniška filmska delavnica za osnovnošolce

1.-3. razred: od 6. 7. do 10. 7., od 9.00 do 10.30
4.-9. razred: od 6. 7. do 10. 7., od 11.00 do 12.30