Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Mesečniki » Napovednik dogodkov JANUAR 2021

Napovednik dogodkov JANUAR 2021


Za vas bomo pripravljali dogodke na spletne dogodke, ki jih boste lahko spremljali v živo. Povezave za ogled bodo objavljene na spletni strani Mestne knjižnice Kranj.

predavanje
Na zdravje: Ali še znamo pravilno očistiti zobe?
Barbara Zmerzlikar, dipl. medicinska sestra

Večina med nami se spomni rednih obiskov zobozdravnika v osnovni šoli. Se spomnite tudi roza tabletk, ki so določale ali boš dobil zajčka ali črva? Zobozdravstvena vzgoja in preventiva se v šoli izvajata še danes, vendar na nekoliko drugačen način in z drugačnimi pripomočki. Pa si danes še znamo pravilno umiti zobe? Smo prepričani, da so vsi pripomočki, ki jih imamo doma v kopalnici za ustno higieno, pravilni? Kaj pa naši otroci? Ali veste, da mlajši otroci ščetkajo zobe drugače kot odrasli?
Organizator: Center za krepitev zdravja Kranj

sreda, 6. 1., ob 18.00, splet

pogovor
Literarno ozvezdje: Miha Šalehar
Miha Šalehar, Darja Groznik

Ko razmišlja, piše, debatira z radijskim poslušalstvom ali nasploh s publiko, je samosvoj. Je Mihi, ki ima svoje mnenje, ki zna zbezati tudi mnenja drugih, pa tudi če gre za banalno vsakdanje zadeve. Pravzaprav zanj ni nič banalnega; je le radovednost, novinarsko voditeljska žilica, skozi katero vedno in povsod utripa. Zato je poseben in samosvoj. Miha Šalehar. Tokrat na drugi strani mikrofona. Sprašuje in z njim polemizira Darja Groznik.

sreda, 13. 1., ob 18.00, splet

pogovor
Znanost med knjigami: Človek človeku virus
Dr. Renata Salecl, Lenart J. Kučić

Pronicljive analize dr. Renate Salecl pomagajo razumeti, kako deluje ta svet. Knjižica Človek človeku virus prinaša poglobljeno refleksijo najrazličnejših sprememb, ki jih vnašata v naše življenje koronavirus in pandemija.
Kako je pandemija spremenila odnose med ljudmi bo dr. Renata Salecl predstavila v pogovoru z novinarjem Lenartom J. Kučićem.

Dr. Renata Salecl, filozofinja in sociologinja, je redna profesorica in znanstvena svetnica, članica Slovenske akademije znanosti in umetnosti, zaposlena na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani. Kot gostujoča profesorica predava v New Yorku in Londonu. Njene knjige so prevedene v petnajst različnih jezikov, naj naštejemo le nekatere: O tesnobi (2007), Izbira (2010), (Per)verzije ljubezni in sovraštva (2011), Tek na mestu (2017).
Organizatorja: Znanost na cesti, MKK

sreda, 20. 1., ob 18.00, splet

kviz
Kviz znanja Anže in Aljaž Božič, Klub študentov Kranj
Štiričlanske ekipe bodo odgovarjale na vprašanja z osmih področij: zgodovina, geografija, znanost, šport in igre, življenjski slog, mediji, kultura in zabava. Tekmuje največ 30 štiričlanskih ekip. Zberi ekipo in preizkusi svoje znanje!

Kviz bomo izvedli prek platforme Discord. Aplikacija se lahko naloži na telefon ali računalnik. Podrobnejša navodila so objavljena na spletni strani www.mkk.si.
Organizatorja: KŠK, MKK

četrtek, 21. 1., ob 19.00, splet