Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Projekti » Earth Speakr

Earth Speakr


O projektu Earth Speakr

Earth Speakr je umetniško delo. Spodbuja otroke, da spregovorijo v imenu planeta, in odrasle, da jim prisluhnejo.

Earth Speakr je ideja umetnika Olafurja Eliassona, ki dobiva končno podobo z vašimi prispevki in idejami! Earth Speakr govori vaš jezik – govori vseh 24 uradnih jezikov Evropske unije in je na voljo po vsem svetu. Nekateri vidiki umetniškega dela so namenjeni zgolj otrokom in mladim med 7 in 17 letom.

Otroci lahko uporabite aplikacijo Earth Speakr in posnamete svoje ideje za dobrobit našega planeta. Tudi odrasli lahko sodelujete. Prisluhnete lahko sporočilom, ki jih ustvarijo otroci, jih delite z drugimi in ustvarite Loud Speakrje v izboljšani resničnosti, s katerimi lahko demonstrirate in okrepite sporočila otrok.

https://earthspeakr.art/sl/

Več o projektu

Projekt Earth Speakr je zaživel ob začetku nemškega predsedovanja Svetu Evropske unije julija 2020. Projekt ustvarjajo dansko-islandski umetnik Olafur Eliasson, otroci, kreativni partnerji ter skupina raziskovalcev in strokovnjakov. Financira ga Zvezno ministrstvo za zunanje zadeve, izvaja pa se v sodelovanju z Goethe-Institutom.

Mestno knjižnico Kranj je k sodelovanju pri predstavljanju umetniške ideje Earth Speakr povabila danska knjižnica Dokk1. Odzvali smo se na povabilo in pričeli s pripravami na izvedbo tematskih delavnic, ki bodo namenjene otrokom od 7. do 17. leta starosti. V sklopu delavnic bodo mladi imeli možnost snemanja glasovnih sporočil, v katerih se odraža njihov pogled na naravo in okolje v katerem živimo. Najprej v aplikaciji oblikujejo digitalni obraz, ki odraža njihove resnične izraze obraza, nato pa ta obraz s pomočjo kamere postavijo na predmete v okolici (npr. drevo, jezero, koš za smeti). Na ta način animirajo svet, ki jih obdaja in svoja sporočila za boljši jutri okrepijo z vsakdanjimi predmeti.

Za ustvarjanje Earth Speakr animacij je potrebno prenesti brezplačno aplikacijo, ki je na voljo v trgovinah App Store in Google Play.